Czy na tym forum brak jest moderatora , który zna podstawy ortografii języka polskiego ? To jest wiedza z zakresu klasy podstawowej I-III.
Wydaje mi się, że alkohol piszemy przez samo h.
A może się mylę? Sam już nie wiem. Nie chcę nikogo obrażać.
a ja ci mówię że alkochol piszę się przez ch
Ortografia
-
- Kontaktowanie:
Re: Ortografia
weź pod uwagę dyslektykow. znam wielu ludzi z tytułem mgr czy inżynierów którzy piszą z błędami zwłaszcza jesli są to scislowcy ,a nie humaniści.
chociaz też mnie te alkochole porażają.
pozdrawiam
chociaz też mnie te alkochole porażają.
pozdrawiam
Andrzej, ja bym musiał siedzieć i tylko błędy poprawiać. Część się poprawia, ale rzeczywiście jest tego tyle, że jest to nie do ogarnięcia :)
Mogę poprosić Tomka i dostaniesz funkcje moderatora od poprawianie błędów ort ;)
Mogę poprosić Tomka i dostaniesz funkcje moderatora od poprawianie błędów ort ;)
Mnie w dużej dawce też przerażają.
Proszę jedynie o poprawkę w wykazie forów i będzie ok.
Pozdrawiam
Mnie tam nie przeszkadza. Jak wiDZEM TEN BŁOND TO JESZCZE BARDZIEJ MNIE JENZOR SWENDZI ;-)
Tez lubię błądy,i traktuję je jako swoisty folklor i bogactwo języka.Szczególnie jak czytam góralską gwarę to wymiękam.pozdrawiam
-
A ja wiem, jak się pisze poprawnie to słowo:
ALKO-CHLOR
:)
ALKO-CHLOR
:)
Češi mylą sobie y z i. Wy zaś h z ch. Takie życie.
To tak samo jak z herbatą. Jak ze cukrem to cherbata, jak bez cukru to herbata :-)
i huj na płocie to wulgarnie , a chuj w książce to literacko .
I jeden - znający pisownię, połamał sobie męskość, widząc na stodole napis "pizda" ...
;-)
https://www.youtube.com/watch?v=7Oqun1kixnE
;-)
https://www.youtube.com/watch?v=7Oqun1kixnE